Press room

Dobrodošli v XLABovem kotičku za medije, kjer lahko izveste več o našem podjetju.

Tukaj najdete kratek opis podjetja, promocijske kataloge in letake. Če imate vprašanje glede tega, kdo smo in kaj počnemo, smo le eno elektronsko sporočilo stran.

Kontakt za medije

Za več informacij o podjetju in novinarska vprašanja smo vam na voljo na naslovu

[email protected]

Spoznajte XLAB

XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja tehnologije oddaljenega namizja, avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture ter umetne inteligence, napredne rešitve pa gradi na prebojih lastne raziskovalne ekipe. Podjetje, ki deluje od leta 2001 in zaposluje več kot 100 ljudi, slovi kot visoko profesionalen tehnološki inovator, ki stavi na moč odprte kode, partnerskega pristopa in timskega dela.

XLABovi produkti zadovoljujejo kompleksne potrebe milijon strokovnjakov in vodilnih podjetij iz različnih panog. ISL Online zagotavlja takojšen dostop do oddaljenega računalnika ali mobilne naprave ter s tem omogoča odlično tehnično podporo in upravljanje sistemov na daljavo. Steampunk Spotter je orodje za pomoč pri pisanju varne in zanesljive avtomatizacije, ki analizira Ansible zbirke navodil in daje priporočila. Gaea+ je rešitev za 3D vizualizacijo, ki jo je nagradila tudi NASA, 3D medicinsko vizualizacijo in diagnostiko MedicView pa uporabljajo medicinski strokovnjaki po vsem svetu.

Hkrati se XLAB ponaša z eno največjih zasebnih raziskovalnih skupin na področju računalništva v Sloveniji in je sodeloval pri več kot 80 projektih. Z roko v roki s priznanimi raziskovalnimi inštituti in univerzami po vsem svetu XLAB aktivno ustvarja tehnologijo prihodnosti in pridobljeno znanje prenaša v izpopolnjevanje lastnih izdelkov in rešitev, s čimer učinkovito rešuje različne izzive svojih partnerjev.


XLAB je globalno IT podjetje z močno raziskovalno bazo, ki deluje od leta 2001 in zaposluje 100+ ljudi ter slovi kot visoko profesionalen tehnološki inovator.

Promocijski katalogi

V brošurah in letakih lahko izveste več o XLABu ter naših produktih in storitvah.

Več informacij o XLABu in vrednotah podjetja.

Več o našem podjetju, kulturi in vrednotah.

Več o XLABu

Družbena omrežja

Ostanite v stiku z nami.